česky  english  中文 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Dopis zvláštního zmocněnce pro krajanské záležitosti v souvislosti s COVID-19

Zvláštní zmocněnec pro krajanské záležitosti Ministerstva zahraničních věcí České republiky Jiří Krátký se v dopise ze 7. dubna 2019 obrací k českým krajanům v souvislosti s aktuální situací a výhledu do budoucna.
 

V letošním roce končí pětileté období Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí, který byl schválen usnesením vlády ČR v roce 2015 na léta 2016-2020. Aktuálně probíhá schvalování programu na další pětileté období 2021 - 2025. Při jeho přípravě bylo využito informací a připomínek krajanů a Čechů žijících v zahraničí.

V případě praktických dotazů lze se zvláštním zmocněncem pro krajanské záležitosti MZV komunikovat prostřednictvím emailu: jiri_kratky@mzv.cz nebo zks@mzv.cz. Zároveň Vám doporučujeme sledovat webové stránky www.mzv.cz/krajane a ve věci aktuální obecné situace v ČR rovněž hlavní stránku MZV www.mzv.cz.

Konání kulturních akcí na českém velvyslanectví v Pekingu, na které jste byli pravidelně zváni, bylo kvůli šíření COVID-19 pozastaveno. Těšíme na opětovné setkání s Vámi, jakmile nám to situace umožní.

přílohy

Dopis zvláštního zmocněnce pro krajanské záležitosti v... 1 MB PDF (Acrobat dokument) 21.4.2020