česky  english  中文 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Velvyslanectví ČR v Pekingu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Recepce ke státnímu svátku České republiky 2019

Dne 29. října 2019 se v prostorách Velvyslanectví ČR v Pekingu konala recepce ke státnímu svátku založení samostatného československého státu. Tato významná společenská událost se letos nesla v rámci oslav 70. výročí diplomatických vztahů s Čínskou lidovou republikou.

Recepci zahájily česká a čínská státní hymna, následovaly projev českého velvyslance Vladimíra Tomšíka a projev předsedy Výboru pro vědu, vzdělávání, kulturu, mládež a tělovýchovu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky profesora Karla Raise.

Po skončení projevů se hosté přesunuli do zahrady velvyslanectví, kde prezident Škody China pan Ralf Hanschen slavnostně představil nový model Škody Superb. Tento vůz byl následně na základě dlouhodobé dohody o obnově vozového parku úřadu předán k reprezentativnímu užívání Velvyslanectví ČR v Pekingu.

Během recepce byly podávány pokrmy tradiční české kuchyně, moravská vína a čepovaný Dalešický ležák. V reprezentačních prostorách měli hosté rovněž možnost obdivovat výstavu obrazů od A Qin Strakové a výtvarníků z okruhu jejího česko-čínského centra současného umění, která byla doplněna ukázkami českého designu, porcelánu a skla od firem Modernista, Preciosa, Moser, Halama a Egermann.  

Recepce se zúčastnilo přes 150 hostů z řad diplomatické komunity, Ministerstva zahraničních věcí ČLR, škol, učitelů bohemistiky, studentů a čínských partnerů českého velvyslanectví z oblasti  obchodu a kultury a sportu.

přílohy

Ambassador´s speech 200 KB PDF (Acrobat dokument) 31.10.2019

Chairman´s speech 111 KB PDF (Acrobat dokument) 31.10.2019

Galerie


National Reception - Czech Independence Day 2019