česky  english  中文 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České velvyslanectví se zapojilo do Diversity Week 2019

V rámci Mezinárodního dne proti homofobii spojily evropské země v Pekingu síly a připravily 10denní program s názvem Diversity Week. Tato iniciativa, které se konala vůbec poprvé, měla za cíl upozornit na diskriminaci sexuálních menšin a umožnit vést o diskriminaci a dalších problémech společný dialog. Česká ambasáda zorganizovala panelovou diskuzi o „coming out“ a toleranci na pracovišti, v domácnosti či ve škole.
 

Dne 20. května české velvyslanectví hostilo panelovou diskuzi s akademiky, občanskou společností a rodinnými příslušníky. V rámci diskuse s názvem „Coming out and families“ se nejvíce skloňovala otázka předcházení předsudků vůči sexuálním menšinám či dosažení většího vzájemného uznání v rodině, pracovním kolektivu či ve školním prostředí. S úvodním slovem vystoupil velvyslanec Vladimír Tomšík.

Coming out and families panel discussion

Coming out and families panel discussion

Akce se zúčastnilo více než 60 hostů a byla spolupořádaná s organizací PFLAG China. Diversity Week vznikl na základě iniciativy několika států Evropské unie. Vedle ČR se do programu zapojily Dánsko, Francie, Belgie, Německo, Nizozemí, Rumunsko nebo Irsko.

přílohy

Diversity Week Program 736 KB PDF (Acrobat dokument) 11.6.2019