česky  english  中文 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Zástupci EU a Číny diskutovali během pravidelného dialogu o lidských právech

36. Dialog o lidských právech mezi EU a Čínou se uskutečnil v Pekingu ve dnech 9. a 10. července 2018. Během jednání delegace diskutovaly o široké škále otázek týkajících se lidských práv v Číně a EU, o možnosti spolupráce v otázkách postavení žen, lidských práv a byznysu a osob se zdravotním postižením.
 

Delegaci EU vedla Paola Pampaloni, zástupkyně generálního ředitele pro Asii a Tichomoří  Evropské služby pro vnější činnost. Čínské delegaci předsedala Liu Hua, zvláštní zmocněnkyně pro lidská práva a zástupkyně generálního ředitele odboru mezinárodních organizací a konferencí Ministerstva zahraničních věcí Čínské lidové republiky. Dialogu se rovněž zúčastnili zástupci 15 členských států EU, včetně České republiky.

 

Čínská delegace představila pokrok v mnoha oblastech vlády práva a lidské důstojnosti. Delegace EU zdůraznila univerzálnost a vzájemnou závislost lidských práv a potřebu věnovat stejnou váhu všem druhům lidských práv.

 

Letošní dialog se konal ve stejný den, kdy před 3 lety začalo zatýkání a zadržování více než 300 čínských právníků a lidskoprávních obránců.

 

Více informací o dialogu k dispozici na webu Evropské unie: https://eeas.europa.eu/delegations/china/48221/european-union-and-china-held-their-annual-human-rights-dialogue_en