english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Veletrh Rebuild Syria 2016

Ve dnech 7.-11.9.2016 se v Damašku koná největší syrský veletrh nazvaný Rebuild Syria 2016 zaměřený na prezentování příležitostí při poválečné rekonstrukci Sýrie.
 

Dne 29.4 2016 se v bejrútském hotelu Movenpick za přítomnosti libanonského ministra průmyslu Hajj Hassana, zástupce syrského ministerstva veřejných prací, představitelů místních i zahraničních firem a investorů a též zástupců několika ambasád konala tisková konference věnovaná připravovanému veletrhu Rebuild Syria 2016 (Damašek, 7.-11.9. 2016).

Cílem akce bylo informovat libanonskou a mezinárodní podnikatelskou komunitu o chystaném veletrhu zaměřeném na prezentování příležitostí při rekonstrukci Sýrie.

Obnovený první ročník se po pěti letech konal v minulém roce a přilákal 60 vystavovatelů z 9 zemí. Organizátoři očekávají, že se letošního ročníku zúčastní až 100 vystavovatelů. 

Veletrh v Damašku bude otevřený pro všechny vystavovatele, kteří mají v úmyslu zapojit se do poválečné výstavby Sýrie, prioritní přitom budou zejm. sektory bytové výstavby, energetiky, budování a obnova dopravních staveb, mostů, rekonstrukce železniční infrastruktury, telekomunikací, vodohospodářství, těžby a zpracování ropy a plynu, zdravotnictví, zemědělství a potravinářství, školství, bezpečnosti, IT, strojírenství, dopravy.

Podle organizátorů má syrský režim ještě nějaké finanční prostředky, spoléhá i na pomoc bank a finančních institucí.

Doplňujeme, že post-konfliktní obnova Sýrie bude bezesporu mimořádně zajímavou dobou plnou podnikatelských příležitostí, na něž je třeba se připravovat již nyní, jako to činí např. libanonská obchodní komunita. Navíc, i díky naší nepřerušené přítomnosti a dřívější tradici vzájemné obchodní spolupráce lze očekávat, že české subjekty mohou mít přinejmenším v některých sektorech jistou výhodou oproti konkurenci odjinud. Významným stimulem pro ně mohou být i dubnová jednání syrského náměstka ministra zahraničí Mikdáda v ČR, při kterých Mikdád vyjádřil jednoznačný zájem nabídnout českým firmám přednostně účast v konkrétních projektech.

 

Rebuild Syria 2016 (PDF, 164 KB)

Rebuild Syria 2016 contac (JPG, 56 KB)