srpski  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Velvyslanectví České republiky / Ambasada Republike Češke
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Noc architektury 2017

Dne 3. října velvyslankyně Ivana Hlavsová se s konzulkou Petrou Feikovou zúčastnily slavnostního zahájení Noci architektury na Architektonické fakultě Univerzity v Bělehradě, kterou organizovalo Velvyslanectví Slovenské republiky jako letošní předsedající země Středoevropské kulturní platformy ve spolupráci s Fakultou architektury v Bělehradě.

Kromě Srbska se v oblasti architektury představily členské země Středoevropské kulturní platformy: Polsko, Slovensko, Maďarsko, Rakousko a Česká republika.

Česká republika se představila výstavou "České domy", která nabízí pohled na současné trendy ve výstavbě rodinných domů v České republice od roku 1989 do současnosti. Kromě této výstavy se návštěvníci mohli podívat na film "Industriály 2016" o průmyslovém dědictví v městských oblastech, jejich rekonstrukci a způsobech adaptace, zatímco český architekt a historik architektury Petr Vorlík přednesl přednášku o českém průmyslovém dědictví.

Středoevropská kulturní platforma byla založena v roce 2011 jako fórum pro kulturní dialog s cílem podporovat dvoustranné a mnohostranné kulturní projekty s důrazem na společnou kulturní identitu střední Evropy. Hlavním cílem Platformy je šíření informací a zvyšování povědomí o kulturním životě zastoupených středoevropských zemí, a to jak v rámci EU, tak i za jejími hranicemi.

Galerie


Noć arhitekture 2017 / Noc architektury 2017