deutsch  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Coding da Vinci Ost³ 2022

První německo-česko-polský kulturní hackaton! Jste vývojář softwaru nebo her, hardwarový hacker, vědec, datový nadšenec? Nebo designér, umělec, prostě kreativní nebo se věnujete kulturní činnosti? Nebo jednoduše chcete získat nové zkušenosti a propojit nejen svět technologie a kultury, ale i Německo, Polsko a Česko? Chcete vyvíjet aplikace, tvořit webové stránky, vymýšlet implementace VR/AR, instalace, hry a další společně s velkými i malými kulturními institucemi, a tím kreativně rozvíjet digitalizaci našeho kulturního dědictví? Pak je Coding da Vinci přesně pro vás.

Více než 40 datových souborů z Česka, Německa a Polska

V současné době připravujeme data zaslaná 42 zúčastněnými německými, českými a polskými kulturními institucemi ke zveřejnění na stránce projektu Coding da Vinci Ost³ 2022. Jakmile budou online, dáme vám vědět – abyste se na ně mohli před hackatonem podívat a podělit se o své první nápady s ostatními účastníky.

Průběh projektu a program

Coding da Vinci Ost³ 2022 začíná 19./20. 3. hybridním zahajovacím víkendem – zástupci kulturních institucí představí své datové sady v knihovně SLUB v Drážďanech účastníkům, kteří se aktivně zapojí online. Na této akci máte jako účastník možnost poznat instituce a jejich datové sady a diskutovat s nimi o prvotních nápadech, vymýšlet projekty a vytvářet mezioborové a/nebo mezinárodní týmy. S implementací můžete začít okamžitě. Přijďte na zahajovací akci s vlastním nápadem, nebo se připojte k některému z týmů – rozhodnutí je zcela na vás. Nechte se nakazit rozmanitostí a kvalitou prezentovaných dat.

Na tento zahajovací víkend jsme pro vás připravili několik bonusů ve formě workshopů a přednášek, např.:

●   Umělá inteligence v kultuře

●   IIIF meets Coding da Vinci

●   Inspirace a tipy od zástupců projektu, kteří získali stipendium Coding da Vinci na kulturním hackatonu Schleswig-Holstein 2021: Historischer Kleiderschrank (Historická skříň) und Schaufel und Schweiß (Lopata a pot)

●   a další

Po zahajovacím víkendu máte vy a váš tým 6 týdnů na to, abyste své projekty sami zrealizovali, než je 30. 4. v rámci mezinárodního předávání cen představíte veřejnosti. Vítězné týmy si domů odnesou vzrušující ceny! Naše porota ocení projekty ve čtyřech kategoriích a udělena bude i cena publika.

Pokud byste se chtěli zúčastnit projektu Coding da Vinci Ost³ 2022, zaregistrujte se prosím zde a uvidíme se 19./20. 3., abychom společně vymysleli a navrhli řešení na digitalizaci našeho kulturního dědictví. Těšíme se na vás!

Další informace: www.codingdavinci.de