deutsch  česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © Velvyslanectví ČR v Bernu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České firmy se prezentovaly ve Švýcarsku

Dne 8. 11. 2018 se v reprezentačních prostorách Velvyslanectví ČR v Bernu uskutečnil projekt ekonomické diplomacie zaměřený na prezentaci českých firem pro potenciální švýcarské partnery a představení současných trendů nejen českého, ale i švýcarského strojírenství. Spolurealizátory projektu byli HST - Obchodní komora Švýcarsko – ČR a zahraniční kancelář agentury CzechInvest v Düsseldorfu.
 

Projekt „Český den v Bernu“ byl koncipován jako celodenní akce, účastníci podle jejich zájmu byli přítomni buď na jednom z obou bloků, nebo po celý den. V dopolední části se představili zúčastnění partneři, proběhly prezentace přítomných českých firem a hlavní část byla věnována networkingu. K dispozici byly též propagační materiály agentury CzechTourism. V závěru dopoledne byla poskytnuta informace o historii památkově významné budovy, v níž velvyslanectví sídlí.

Odpolední část byla zahájena vystoupením českého písničkáře Jana Řepky, jehož listopadové turné po Švýcarsku přivedlo právě do Bernu a jehož koncerty podpořilo i velvyslanectví ČR. Odborný program poté zahrnul čtyři vystoupení pozvaných řečníků zaměřená na obor strojírenství. Markus Koch (Deloitte) hovořil o výzvách digitalizace v průmyslu, Raoul Keller (Swissmem) o příležitostech ke spolupráci švýcarského a českého strojírenství, Miroslav Václavík (VÚTS) o úspěšných příkladech českého strojírenství a Barbora Račan Ježková (CzechInvest) o potenciálu a možnostech podpory spolupráce firem obou zemí v různých formách ekonomické spolupráce. Během celého dne bylo přítomno více než třicet účastníků a akci velmi pozitivně hodnotili jako přínosnou pro navázání nebo prohloubení užitečných kontaktů, navíc v jedinečném prostředí jedné z nejkrásnějších bernských ambasád.

Galerie


Prezentace českých firem 2018