deutsch  česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ Bern
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Mezinárodní konference Požární ochrana tunelů 2021 s významnou švýcarskou účastí

V rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie PROPED přivezlo Velvyslanectví ČR v Bernu jednoho z největších specialistů na tunelovou vzduchotechniku do Rožnova pod Radhoštěm.

V Rožnově pod Radhoštěm se ve dnech 21. - 23. září 2021 uskutečnil již devátý ročník mezinárodní konference Požární bezpečnost tunelů 2021. Akce se konala za podpory Ministerstva zahraničních věcí ČR, Ředitelství silnic a dálnic ČR a slovenské Národné dialničné spoločnosti a.s. Byl by to býval již jubilejní desátý ročník, avšak loňská covidová situace ten devátý o rok posunula. O to více si všech 180 účastníků v čele s organizátorem konference, firmou K.B.K. Fire, toho letošního vážili a užívali.

Mnoho konferencí s podobným tematickým zaměřením se v Evropě nekoná. A jelikož Švýcarsko patří díky svým bohatým zkušenostem se stavbou a správou mnoha tunelů v tomto vysoce specializovaném oboru ke světové špičce, nemohl pochopitelně na rožnovské konferenci chybět odborník z této země.  

Před účastníky konference tak předstoupil jeden ze světově nejuznávanějších projektantů vzduchové technologie tunelů, pan Marco Bettelini. Jeho přednáška na téma Riziková analýza tunelových staveb patřila k vrcholům celé konference, což potvrzovaly dotazy českých a slovenských odborníků a následná tematická diskuze. Účastníci rovněž velmi ocenili, že pan Bettelini byl ochoten i v dnešní době cestovních zákazů a příkazů přicestovat do Rožnova osobně a že Velvyslanectví ČR v Bernu dokázalo jeho cestu zprostředkovat.

Jedno z konferenčních vystoupení patřilo i ekonomickému specialistovi Velvyslanectví ČR v Bernu Zdeňku Eliášovi, který přítomné seznámil s cíli a nástroji ekonomické diplomacie i s podporou, kterou může velvyslanectví poskytnout zájemcům o česko-švýcarskou a česko-lichtenštejnskou spolupráci v ekonomické oblasti. 

Již bylo řečeno, že požární ochrana tunelů ve Švýcarsku patří k nejlepším na světě. Avšak jak rožnovská konference názorně ukázala, i české firmy se mají v tomto oboru čím chlubit. Česko-švýcarská spolupráce se tak vyloženě nabízí. A při jejím navazování je Velvyslanectví ČR v Bernu připraveno zájemcům pomoci.

Pro více informací o projektech na podporu ekonomické diplomacie PROPED navštivte stránky Ministerstva zahraničních věcí ČR Ekonomická diplomacie.

Pro více informací o příští Mezinárodní konferenci Požární ochrana tunelů 2022 navštivte stránky pořadatele K.B.K. Fire s.r.o.  

 

Zdeněk Eliáš, ekonomický specialista, Velvyslanectví České republiky v Bernu

Dr. Marco Bettelini jako významný host letošního ročníku konference    Konference Požární bezpečnost tunelů 2021    Mjr. Ing. Zdeněk Malkovský, HZS JČK

Dr. Marco Bettelini jako významný host letošního ročníku konferenceKonference Požární bezpečnost tunelů 2021 Konference Požární bezpečnost tunelů 2021Mjr. Ing. Zdeněk Malkovský, HZS JČK Mjr. Ing. Zdeněk Malkovský, HZS JČK