deutsch  česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České spisovatelky v Curychu

Za podpory Velvyslanectví ČR v Bernu, Českého literárního centra, Moravské zemské knihovny a Ministerstva zahraničních věcí ČR uspořádal Český klub Zürich 2. ročník festivalu zaměřený zejména na současnou českou literaturu.

Program zahájila Markéta Pilátová, která švýcarskému publiku představila svou knihu s Baťou v džungli. V ní vypráví příběh Jana Antonína Bati v exilu a jeho budování „nových  Zlínů“ a obuvnického impéria v Latinské Americe. Spisovatelka Iva Procházková pak ve švýcarské premiéře představila svůj detektivní román Nekompromisně a účastníky festivalu seznámila i se svou tvorbou pro děti, konkrétně s knihou Myši patří do nebe. Součástí programu tak bylo čtení nejen pro dospělé, ale i dětské posluchače. Nechyběly ani divadelní představení či workshopy zaměřené na všechny věkové kategorie.

Úvodního večera Letního festivalu v Curychu, který se konal ve dnech 27. až 30. srpna 2020, se za Velvyslanectví ČR zúčastnila zástupkyně české velvyslankyně ve Švýcarsku Irena Valentová. Oběma autogramiádami s českými spisovatelkami provázel Martin Krafl z Českého literárního centra a Alena Pajasová z Českého klubu Zürich.

Galerie


České spisovatelky v Curychu