deutsch  česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © Kateřina Fialková
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České Vánoce v Badenu

V Dětském muzeu v Badenu byla 16. listopadu 2019 slavnostně zahájena výstava „Vánoce v Česku“.

Výstava, která se koná ve spolupráci s krajanským spolkem Sokol Baden a CzechIN Český dům Zürich za podpory Velvyslanectví České republiky ve Švýcarské konfederaci a potrvá do 5. ledna 2020, zprostředkovává návštěvníkům tradiční oslavy vánočních svátků v Česku.

Návštěvníci tak mohou nahlédnout do pokoje s ozdobeným stromečkem a rozbalenými dárky, prohlédnout si knihy pohádek nebo vyslechnout povídání zástupců tří generací Češek a Čechů o tom, jak se Vánoce slaví v jejich rodině.

A kdo chce, může si čekání na Ježíška zkrátit i aktivně. Výstavu totiž doprovází řada zajímavých akcí – od malování vlastního adventního kalendáře a vánočních ozdob, přes soutěž, zdobení perníčků, až po zpěv koled a promítání legendární pohádky „Tři oříšky pro Popelku“ v badenském kině Orient. 

Vernisáže ve zcela zaplněném muzeu se zúčastnila a přítomné pozdravila velvyslankyně České republiky ve Švýcarské konfederaci paní Kateřina Fialková, starosta města Baden pan Markus Schneider a ředitel Dětského muzea v Badenu Daniel Kaysel. O své vzpomínky na české Vánoce se podělili i místní krajané a další hosté. Umělkyně Monika Burešová předvedla ukázku malování vánočních koulí.

Největší potlesk však zaslouženě sklidil pěvecký sbor složený z krajanů a krajanek všeho věku, který s velkým gustem zazpíval několik koled a vánočních písní.

Návštěva muzea a zhlédnutí výstavy či účast na některé z doprovodných akcí je krásným adventním programem pro malé i velké zájemce.

Galerie


České Vánoce Baden 2019