deutsch  česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © Natalie Fasnacht
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava A Second Life v Bernu

Až do 1. března 2019 je výstava A Second Life o osudech lidí, kteří našli ve Švýcarsku po roce 1968 svůj nový domov, k vidění i v Bernu v prostorách bernské vysoké školy.
 

Za přítomnosti necelé stovky účastníků z řad českých krajanů, diplomatického sboru a studentů školy slavnostně zahájili výstavu 22. února 2019  profesorka bernské odborné vysoké školy Marie Brechbühler Pešková, vedoucí programu Master of Business Administration profesor Jochen Schellinger, profesor historie Thomas Gees a Irena Valentová, Chargé d´Affaires Velvyslanectví ČR. O svých zkušenostech s emigrací do Švýcarska pohovořil na úvod i jeden z protagonistů výstavy Jaroslav Marek Vejvoda a své postřehy doplnila také Fiona Ziegler, režisérka dokumentu, který výstavu doprovází.

Putovní výstavu s 25 fotografiemi od Iren Stehli připravilo Švýcarské velvyslanectví v Praze u příležitosti 100. výročí založení Československa a připomínky 50 let od Pražského jara. V uplynulém roce si ji mohli zájemci prohlédnout nejen v České republice, ale například i v Curychu.

Více o výstavě naleznete v katalogu.

Výstava se nachází do 1. března 2019 na adrese:

Berner Fachhochschule

Departement Wirtschaft

Pavillon Raum P 005

Brückenstrasse 73

3005 Bern. 

 

Galerie


A Second Life v Bernu