português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Future Forces Forum
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Future Forces Forum 2018

FUTURE FORCES FORUM (FFF) představuje novou koncepci akcí a aktivit zaměřených na dlouhodobou podporu domácího průmyslu, vědy, výzkumu a vzdělávání v oblasti obrany a bezpečnosti vůči domácím i zahraničním partnerům, a to nejen ve vojenské, ale i civilní rovině. Hlavní program se v uskuteční v týdnu od 15. do 19. října 2018 v Praze.

Jde o široce podporovaný soubor harmonizovaných aktivit, které mají za cíl podpořit konkurenceschopnost a obchodní potenciál českého průmyslu a výsledků vědy a výzkumu. Tyto aktivity probíhají kontinuálně a vrcholí ve dvouletém cyklu sérií autonomních odborných akcí s různou tématikou společně se statickými a dynamickými ukázkami na jednom místě, zpravidla na PVA EXPO PRAHA.

Na přípravě projektu a jeho organizaci se aktivně podílí vládní úřady – Ministerstvo obrany (především Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací MO a Generální štáb AČR), Ministerstvo vnitra (Policie ČR, Hasičský záchranný sbor ČR a další složky IZS), Ministerstvo zahraničních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu (CzechTrade, CzechInvest), Ministerstvo dopravy, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo životního prostředí, Vězeňská služba, Celní správa, mezinárodní instituce (NATO, EDA, EUROPOL, FRONTEX, ICMM, WMO, a další), vědeckovýzkumná centra, univerzity a zástupci průmyslu.

Hlavní program se v letošním roce uskuteční v týdnu od 15. do 19. října. Nejdůležitější akce proběhnou od středy 17. do pátku 19. října na výstavišti PVA EXPO PRAHA a zahrnují mezinárodní výstavu, kongres, tři konference, čtyři workshopy, řadu kulatých stolů, bilaterálních jednání, či vnitřních a venkovních dynamických ukázek. Zároveň proběhnou oficiální zasedání odborných pracovních skupin z NATO a EDA, které se uskuteční od pondělí do pátku částečně na různých místech v Praze i na PVA EXPO PRAHA během hlavního programu.

Více informací o souvisejících aktivitách v roce 2018 je k dispozici na webu FFF a v anglickém jazyce v příloze prod článkem.

přílohy

Future Forces Forum 2018 301 KB PDF (Acrobat dokument) 4.6.2018