česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Cena Gratias Agit 2018 putuje i na Slovensko

V pátek 8. června 2018 udělil ministr zahraničních věcí Martin Stropnický ve Velkém sále Černínského paláce Cenu Gratias Agit předsedkyni Klubu občanů České republiky Janě Bratinkové.

Cena Gratias agit se uděluje od roku 1997 krajanům a přátelům České republiky, kteří nezištně prohlubují zájem zahraničí o naší zemi, napomáhají jejímu zviditelňování a příznivému obrazu ve světě. Mezi laureáty ceny jsou bohemisté, překladatelé, vědci, podnikatelé, umělci, spisovatelé, pedagogové nebo sportovci. Cenou je vedle diplomu symbolický křišťálový globus od akademického malíře Zdeňka Petra. Ocenění není spojeno s finanční odměnou.

Spolu s Janou Bratinkovou bylo v roce 2018 bylo oceněno dalších 13 laureátů.

Jana Bratinková obdržela ocenění Ministerstva zahraničních věcí, Cenu Gratias Agit, za dlouholetou činnost pro Klub českých občanů na Slovensku, stejně jako za udržování tradice připomínání dědictví Československa.

Velvyslanectví České republiky v Bratislavě gratuluje laureátce k zaslouženému ocenění, které v roce stého výročí Československa oslavuje celou českou menšinu přítomnou na Slovensku.

 

přílohy

Sborník GA 2018 11 MB PDF (Acrobat dokument) 15.1.2019