česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: zu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

První plaketa Velvyslanectví byla udělena u příležitosti 25 let Klubu občanů České republiky

Velvyslanec Tomáš Tuhý ocenil dne 15. května 2019 u příležitosti oslav 25. výročí založení Klubu občanů ČR tuto krajanskou organizaci za její aktivity udělením Plakety Velvyslanectví České republiky. 

V reprezentativních prostorech Velvyslanectví České republiky na Slovensku proběhlo dne 15. května 2019 slavností setkání Klubu občanů České republiky. Tato krajanská organizace, kterou vede paní Jana Bratinková, oslavovala 25 let své existence. Hosty na této akci byl Předseda Stálé komise Senátu pro krajany žijící v zahraničí Tomáš Czernín, poslanec Národní rady Slovenské republiky Peter Osuzský, zvláštní zmocněnec Ministerstva zahraničních věcí České republiky pro krajanské záležitosti Jiří Krátký a jeho slovenský protějšek Ján Varšo, předseda Úřadu pro Slováky žijící v zahraničí.

Ve svém úvodním vystoupení shrnul velvyslanec Tomáš Tuhý historii Klubu, pogratuloval k výročí i k nedávnému ocenění Gratias Agit a předal předsedkyni Plaketu Velvyslanectví České republiky. Jednalo se o první udělení tohoto ocenění.

Následně oslovili přítomné i další významní hosté, kteří vyjádřili podporu aktivitám Klubu. Po projevech zazněl kulturní program, po kterém následovala živá diskuze.

Česká delegace položila při svém pobytu v Bratislavě, podobně jako jiné české delegace, květiny k pomníkům zakladatelů Československa - nadživotní soše Milana Rastislava Štefánika a soše Tomáše Garrigue Masaryka.

MRS

MRS