česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

2006 - 2011

2011

Dne 26. srpna 2011 vykonal belgický premiér Yves Leterme zdvořilostní návštěvu České republiky, při které byl přijat premiérem Petrem Nečasem. Během setkání premiérů byla diskutována bilaterální témata a vzájemné postoje k evropským záležitostem a mezinárodnímu vývoji.

Dne 4. dubna 2011 jednal v Praze u příležitostí meziministerských konzultací vrchní ředitel evropské sekce belgického ministerstva zahraničních věcí Xavier Demoulin. Belgický diplomat byl přijat vrchním ředitelem SEV MZV ČR Petrem Buriánkem.

2010

6.-7.12. jednal v Praze s představiteli MZV ČR vrchní ředitel sekce vnějších vztahů v departamentu pro zahraniční věci vlámské administrativy Koen Verlaect. Během návštěvy byl podepsán protokol o spolupráci s Vlámskem na léta 2011-2013.

2009

15.12. jednal v Praze s představiteli MZV ČR ředitel odboru vnějších vztahů EU MZV Belgie Filip David.

19.- 20.10. zástupce města Lutych Serge Mantovani (honorární konzul ČR v Belgickém království) se zúčastnil frankofonního festivalu v Plzni "Bonjour Plzeň!".

2008

10.9. Jean-Arthur Regibeau, politický ředitel MZV Belgie jednal v Praze s politickým ředitelem MZV ČR Martinem Povejšilem.

Xavier Demoulin, vrchní ředitel evropské sekce MZV Belgie v dubnu na konzultacích v ČR. Jednal s VŘ evropské sekce MZV L.Sečkou a náměstkem místopředsedy vlády pro evropské záležitosti M. Morou

2007

Philippe Suinem, Generální ředitel pro mezinárodní vztahy Francouzského společenství Belgie v říjnu na návštěvě ČR

2006

Charles-Etienne Lagasse, vrchní ředitel generálního komisariátu pro mezinárodní vztahy francouzského společenství Belgie. Jednal v říjnu s vrchní ředitelkou MZV ČR p. H. Hubáčkovou o prováděcím programu k Dohodě o spolupráci mezi Valonskem a ČR.

Náčelník štábu obrany Belgických ozbrojených sil generálporučík August Van Daele navštívil ČR na pozvání náčelníka generálního štábu Armády České republiky armádního generála Pavla Štefku

Karel de Gucht, ministr zahraničních věcí Belgie se v květnu pracovně sešel s ministrem zahraničních věcí Cyrilem Svobodou na okraj Ekonomického fóra OBSE.

20.-21.2. zasedání smíšené komise k programu spolupráce mezi ČR a Vlámskem