česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Přemysl Fialka / Václav Havel Library
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Evropské Dialogy Václava Havla 2020: Představují svobodná média svobodnou společnost?

Stálé zastoupení ČR při EU v Bruselu, České centrum v Bruselu, Velvyslanectví ČR v Belgickém království a Knihovna Václava Havla v Praze pořádají každoroční mezinárodní konferenci, jejímž cílem je stimulovat diskusi o aktuálním směřování Evropy s ohledem na odkaz Václava Havla. Konference se uskuteční online ve středu 9. prosince 2020 od 18:30 do 19:45.

Konferenci bude možné sledovat on-line na facebookovém profilu Knihovny Václava Havla: https://www.facebook.com/KnihovnaVaclavaHavla , a rovněž na FB Velvyslanectví České republiky v Bruselu: https://www.facebook.com/czechembassybrussels , dále na FB Českého centra v Bruselu: https://www.facebook.com/CzechCentreBrussels nebo na stránce Havel channel: https://havelchannel.cz/.

Letošní ročník se zaměří na problematiku svobody a transparentnosti médií, které představují jeden ze základních pilířů demokracie. Omezování jejich svobody doprovázené omezováním lidských práv se stává v některých částech světa stále častějším jevem, a proto je potřeba zvyšovat veřejné povědomí a vést otevřené diskuze. Na akci není nutná registrace.

Program konference:

18:30 - zahájení
Edita Hrdá - Stálá představitelka ČR při EU, velvyslankyně
Pavel Klucký - velvyslanec ČR v Bruselu
Michael Žantovský - výkonný ředitel Knihovny Václava Havla

18:45 - příspěvky panelistů

Věra Jourová - místopředsedkyně Evropské komise zodpovědná za kontrolu dodržování hodnot Evropské unie a za transparentnost
Yevhen Hlibovytsky - bojovník za svobodná média na Ukrajině svobodná média na Ukrajině
Daniel Michaels - reportér a editor populárního deníku The Wall Street Journal
Václav Štětka - vědecký pracovník Loughborough University zaměřující se na komunikaci a mediální studia

EDVH 2020 - program ke stažení (PDF, 2 MB)