česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Podpis memoranda o spolupráci mezi FF UK v Praze a Fakultou jazyků Univerzity Ajn Šams

Kdy: 18.03.2015, Kde: Rektorát Ajn Šams

Dne 18. března, v rámci své pracovní návštěvy v EAR, děkanka Filozofické fakulty UK v Praze, doc. Dr. Mirjam Friedová, podepsala s rektorem Univerzity Ajn Šams, prof. Dr. Husjanem Ísou, Memorandum o porozumění mezi FF UK v Praze a Fakultou jazyků Univerzity Ajn Šams  v oblasti akademických výměn a spolupráce. Později děkanka Friedová diskutovala se studenty oddělení českého jazyka, jimž jménem UK v Praze předala objemný knižní dar.

V návaznosti na návštěvu rekotra UK v Praze, prof. Tomáše Zímy, na podzim roku 2014 přicestovala do EAR na pracovní návštěvu děkanka FF UK v Praze, doc. Dr. Mirjam Friedová. Program děkanky Friedové v EAR zahrnuje podpis memoranda o porozumění, návštěvu místního bohemistického pracoviště, návstěvu vykopávek Českého egyptologického ústavu FF UK v Praze v lokalitě Abúsír, jakož i schůzku s ministrerm pro památkovou péči Dr. Mamdúhem El Damátým.

Memorandum o porozumění si klade za cíl prohloubení spolupráce mezi ústavy FF UK v Praze a Katedrou slovanských jazyků, resp. oddělením českého jazyka, Fakulty jazyků Univerzity Ajn Šams.