česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Slavnostní večeře na počest velvyslankyně Kuchyňové Šmigolové

Kdy: 21.04.2015, Kde: Automotoklub

Společnost egyptsko-českého přátelství uspořádala dne 21. dubna 2015 v káhirském Automotoklubu slavnostní večeři na počest velvyslankyně ČR v EAR Veroniky Kuchyňové Šmigolové. Slavnostní večeře se účastnili členové Společnosti i diplomaté Velvyslanectví ČR v Káhiře.

Jménem Společnosti velvyslankyni Kuchyňovou Šmigolovou ve svém úvodním slovu uvítal generální tajemník Společnosti, Dr. Mohamed Marzúk, který letmo připomněl jediněčnou a bezproblémovou historii vzájemných vztahů mezi Egyptem a ČR, stvrzenou nedávnou návštěvou egyptského zahraničního ministra Sámeha Šukrího v Praze. Dr. Marzúk popřál paní velvyslankyni mnoho zdaru při plnění jejích povinností souvisejících s výkonem funkce ambasadorky.

Paní velvyslankyně poděkovala Dr. Marzúkovi za přednesený projev a organizaci celého večera. Vedle toho vyjádřila naději ohledně dalšího rozvoje již tak výborných vzájemných vztahů mezi oběma zeměmi a přítomným členům Společnosti nabídla, aby se v případě potřeby na Velvyslanectví ČR v Káhiře neváhali kdykoli obrátit.

Na závěr vystoupil s krátkým projevem předseda Společnosti egyptsko-českého přátelství, Dr. Hallúda, který po krátkém zhodnocení vzájemných historických vztahů paní velvyslankyni rovněž popřál mnoho zdaru v jejím dalším působení v EAR.