česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ČVUT
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Hudebníci vědcům: Člověk, věda, umění, tolerance

Ve středu 13. května 2020 se od 16:30 do 23:00 uskuteční live stream hudebního festivalu, na kterém vystoupí devět českých skupin a hudebníků. Záměrem celé akce je vyjádřit podporu a poděkování odborníkům, vědcům, dárcům, partnerům, zkrátka všem, kteří pomáhají v čase pandemie.

Čeští vědci, studenti a absolventi z Českého vysokého učení (ČVUT) v Praze dokázali velmi rychle zareagovat na akutní potřeby zdravotníků i veřejnosti v době koronavirové krize a začali navrhovat inovativní masky, respirátory, desinfekce nebo plicní ventilátory. Jejich návrhy potom další partneři, dárci a přispěvatelé obratem uvedli do výroby a distribuce.

Celkem devět skupin a hudebníků (Ewa Farna, The Atavists, Tam Tam Batucada s Vibrasil Samba Show, Vanua 2, Wohnout, N.O.H.A., Circus Ponorka, Vašek Koubek a Tomáš Matonoha & Inspektor Kluzó) se jim za jejich práci rozhodlo poděkovat, a 13. května uspořádat koncert v pražském Lucerna Music Baru. Mezi vystupujícími postupně promluví vědci a vedoucí jednotlivých týmů a programem bude provázet rektor ČVUT Vojtěch Petráček.

Tohoto koncertu se můžete zúčastnit i vy – tuto středu od 16.30 do 23.00 hodin, sledujte koncert on-line na https://youtu.be/K0CkCZza-fs.

Kromě sdílení a sledování koncertu bude možné připojit se do virtuálního místnosti, která pojme až tisíc účastníků.

Live stream koncertu Hudebníci vědcům zajišťuje Audiovizuální centrum studentů ČVUT. Díky Lucerna Music Baru můžete jako diváci pomocí video technologie vstoupit přímo do klubu a být znovu součástí živého koncertu. Prostřednictvím video platformy máte možnost připojit se do virtuální místnosti a video z vašich webkamer bude zobrazeno na LED obrazovkách rozmístěných v Lucerna Music Baru. Ve virtuální místnosti budete moct sledovat živý koncert, podívat se, kdo se dívá s nimi anebo si sdělovat zážitky z koncertu prostřednictvím chatu. Tedy téměř jako na klasickém koncertu!

Přihlašovací údaje pro přihlášení do virtuální místnosti jsou:

Key Promotion is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
Topic: Musicians For Scientists CTU
Time: May 13, 2020 04:30 PM Prague Bratislava
Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/91552857039
Meeting ID: 915 5285 7039