česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Slavnostní zahájení výtvarné výstavy "Tiché vody, utržený mech" u příležitosti předsednictví České republiky v Radě Evropské unie

Velvyslanectví ČR pořádá u příležitosti předsednictví ČR v Radě Evropské unie uměleckou výstavu „Tiché vody, utržený mech“, která bude slavnostně zahájena 22. listopadu v 18:00 hod. Výstava se uskuteční od 22. listopadu do 12. prosince 2022 ve významném egyptském uměleckém centru El Nahda Association for Scientific and Cultural Renaissance – Jesuit Roof Gallery (ul. El Mahrany 15, El Fagala, Ramses, Káhira).
 

Výstava českých umělců se zabývá způsobem prožívání přírody a její reflexí. Na chvíli se zastavit, znovu nahlédnout na dříve známé a nechat se ovlivnit něčím, pro Čechy téměř obyčejným, jako je procházka lesem. Od vnitřního usebrání v krajině a inspirace lesem, vodou, přírodními procesy a organickými tvary budou mít díla na výstavě i kritický podtón v rámci negativního dopadu lidského konání na přírodu. Na výstavě budou zastoupena různá média, neboť každý z umělců přinese svůj vlastní, jedinečný pohled – od fotografie a kresby po video a zvukovou instalaci.

Jedná se o velmi zásadní téma i s ohledem na konferenci o klimatu COP 27, která se letos v listopadu koná v Sharm al Sheikhu. Výstava bude doplněna také o komentovanou prohlídku vedenou českými umělci.

Vystavující: Jaromír Harna, Pavel Skrott, Jan Kuntoš, Petr Košárek, Magdalena Dubnová

Kurátor: Magdalena Dubnová

Galerie


Slavnostní zahájení výstavy