česky 

rozšířené vyhledávání

Podpora prezentace české kultury v zahraničí

Informace o nabídce podpory české kultury v zahraničí.

Prezentace české kultury v zahraničí

Česká centra

  • příspěvková organizace Ministerstva zahraničních věcí zřízená pro celkovou propagaci České republiky v zahraničí

  • na mezinárodním poli prosazují zejména českou kulturu a prezentují úspěchy české vědy, výzkumu a inovací

  • síť zahraničních zastoupení Českých center je aktivním nástrojem zahraniční politiky České republiky v oblasti veřejné diplomacie

  • tvoří ji 22 poboček na třech kontinentech, Český dům Moskva a pražské Ústředí českých center

Bližší informace: http://www.czechcentres.cz/

Ministerstvo zahraničních věcí

Czechplatform

CzechPlatform je otevřený informační portál monitoringu českých kulturních a kreativních průmyslů poskytovaný Českými centry.

Cílem jednotného portálu je mapovat aktivity podporované ze státních i soukromých zdrojů a přispívat k větší koordinaci a synergii české zahraniční prezentace.

CzechPlatform nabízí prostor pro vzájemnou spolupráci na připravovaných projektech (propojuje možné partnery, zefektivňuje dopad aktivit v zahraničí) a zároveň slouží jako nástroj pro vyhodnocování prezentací českých kulturních a kreativních průmyslů v zahraničí.

Bližší informace: http://www.czechplatform.cz/

Prezentace české literatury v zahraničí

České literární centrum (ČLC) bylo zřízeno Moravskou zemskou knihovnou v Brně z pověření Ministerstva kultury ČR. Má za cíl soustavnou a systematickou propagaci české literatury a knižní kultury, jeho úkolem je spojovat jednotlivé aktivity a instituce literární kultury, zviditelňovat českou literaturu a knižní kulturu v zahraničí i u nás, pomáhat rozvíjet a naplňovat její funkci nositele společně sdílených hodnot a témat v národním i mezinárodním kontextu. Funguje od ledna 2017.

Bližší informace: http://www.czechlit.cz/cz/ceske-literarni-centrum/

Prezentace české hudby v zahraničí

SoundCzech je oficiální hudební kancelář, která má za cíl pomáhat české hudbě do zahraničí, a to bez ohledu na hudební žánry. Od svého vzniku v roce 2017 je součástí Institutu umění a financovaná z rozpočtu Ministerstva kultury České republiky.

Bližší informace: https://www.soundczech.cz/cs