по-русски  česky  română 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © Velvyslanectví ČR v Kišiněvě
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Otevření obchvatu města Ungheni

Dne 3.8.2018 proběhlo slavnostní otevření silničního obchvatu města Ungheni, který ulehčí dopravu na hraniční přechod Sculeni na moldavsko-rumunských hranicích. Urychlí se tím spojení s významným rumunským městem Iasi a dopravu dále do střední Evropy.
 

Slavnostního otevření obchvatu se zúčastnil moldavský premiéra Pavel Filip, vedoucí Delegace EU v Moldavské republice Peter Michalko, dále představitelé mezinárodních bankovních institucí EBRD, EIB a Světové banky, které se na financování projektu podílely. Přítomen byl také velvyslanec ČR v Moldavské republice Zdeněk Krejčí a Roman Kocúrek, předseda představenstva  společnosti OHL ŽS, která stavbu realizovala.

Česko-španělská společnost OHL ŽS, a.s. získala kontrakt na výstavbu obchvatu města Ungheni a části silniční komunikace spojující Kišiněv a Ungheni v březnu 2014. Výstavba obchvatu o délce cca 8 km byla financována s podporou EU, která poskytla grant ve výši 8,6 mil. EUR. Celková náklady na vybudování dané komunikace dosáhly 10,7 mil. EUR.

 

Slavnostní otevření obchovatu - premiér P. Filip, vedoucí Delegace EU P. Michalko, starosta Ungheni A. Ambros

Slavnostní otevření obchovatu - premiér P. Filip, vedoucí Delegace EU P. Michalko, starosta Ungheni A. Ambros