по-русски  česky  română 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Vládní stipendia pro akademický rok 2018/2019

Zastupitelský úřad České republiky v Kišiněvě oznamuje, že pro uchazeče o vládní stipendium na akademický rok 2018/2019 byl zpřístupněn online registr na adrese: http://registr.dzs.cz/registr.nsf. Registr bude pro přihlášení otevřen do 30.9.2017.

Jakékoliv případné technické problémy mohou uchazeči o stipendium řešit se správcem registru na emailu: registr@dzs.cz.

Pro uchazeče z Moldavské republiky je na akademický rok 2018/2019 vyčleněno 9 stipendijních míst, z toho je 6 míst určeno pro studium v českém jazyce - doporučeno studijní zaměření na zemědělství (zpracování vína), ekonomiku, technické obory, management lidských zdrojů, životní prostředí (hydrogeologická sanace), lékařství, sociální služby, demografie a bezpečnostní inženýrství a 3 místa jsou určena pro navazující studium v anglickém jazyce (doporučeno studijní zaměření na ekonomiku, zemědělství, informatiku, životní prostředí a energetiku).

Podrobnosti programu vládních stipendií a dispozice v 5 jazykových verzích je možno najít na webových stránkách

Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (http://www.msmt.cz/mezinarodni-vztahy/stipendia-vlady-ceske-republiky-rozvojove-zeme-1),

Ministertva zahraničních věcí ČR (http://www.mzv.cz/jnp/en/foreign_relations/development_cooperation_and_humanitarian/bilateral_development_cooperation/czech_development_scholarships/index.html)

a Domu zahraniční spolupráce (www.dzs.cz).