по-русски  česky  română 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Vládní stipendia pro akademický rok 2024/2025

Zastupitelský úřad České republiky v Kišiněvě oznamuje, že bude zpřístupněn online registr pro uchazeče o vládní stipendium na akademický rok 2024/2025.
 

Pro uchazeče z Moldavské republiky jsou na akademický rok 2024/2025 vyčleněna 3 stipendijních místa, z toho jsou 2 místa určena pro studium navazujícího magisterského studijního programu v českém jazyce a 1 místo je určeno pro navazující magisterské studium nebo doktorský studijní program v anglickém jazyce. Doporučené studijní zaměření je zemědělství (pokud možno zpracování vína), matematika a statistika, informatika, kybernetická bezpečnost, ekonomie a finance, technické obory (vodní stavby), hydrogeologie, životní prostředí (sanační hydrogeologie).

Pro uchazeče o vládní stipendium na akademický rok 2024/2025 bude zpřístupněn online registr na adrese: http://registr.dzs.cz/registr.nsf Registr bude pro přihlášení otevřen od 20.7 do 30. 9. 2023.

Jakékoliv případné technické problémy mohou uchazeči o stipendium řešit se správcem registru na emailu: registr@dzs.cz.

Podrobnosti programu vládních stipendií a dispozice je možno najít na webových stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR https://www.msmt.cz/eu-and-international-affairs/government-scholarships-developing-countries-2