english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Letní školy slovanských studií 2022

Letní školy slovanských studií (dále jen „LŠSS“) jsou studijní kurzy pořádané několika veřejnými vysokými školami v České republice. Kurzy se konají každoročně v průběhu letních měsíců (červenec, srpen, září) a jejich délka se pohybuje od 3 do 4 týdnů v závislosti na náplni kurzu zvolené jednotlivými pořádajícími školami.

V rámci svých vzdělávacích bloků nabízejí jednotlivé pořádající školy kurzy českého jazyka na různých úrovních, výběrové semináře zaměřené na českou literaturu, kulturu a dějiny, volnočasové aktivity zahrnující divadelní, hudební a taneční představení, exkurze, poznávací výlety apod. 

Kurzy jsou určeny pro zahraniční studenty, odborníky (pedagogy, překladatele, tlumočníky) a akademické pracovníky z oblasti bohemistiky a slavistiky, kteří jsou starší 18-ti let. Svým širokým záběrem jsou však otevřeny všem zájemcům o český jazyk, literaturu, dějiny a kulturu.

Podrobné informace o nabídce účasti na kurzech Letních škol slovanských studií pro rok 2022 naleznete na webových stránkách MŠMT https://www.msmt.cz/mezinarodni-vztahy/letni-skoly-slovanskych-studii-2022.

Přihláška o stipendium musí být podána na příslušné ambasádě nebo generálním konzulátu dle místa trvalého pobytu žadatele: https://www.mzv.cz/consulate.newyork/cz/o_konzulatu/zastupitelske_urady_cr_v_usa/index.html.

Upozornění: termín doručení všech žádostí na Generální konzulát ČR v New Yorku je 14. března 2022!