english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Recitál: Benjamin Sung, housle, a David Kalhous, klavír

Generální konzulát České republiky v New Yorku si vás dovoluje pozvat na koncert klavíristy Davida Kalhouse a houslisty Benjamina Sunga v České národní budově v úterý 12. dubna v 19:00 hod.
 

Koncert, na kterém vystoupí klavírista David Kalhous a houslista Benjamin Sung, kteří zahrají velká evropská mistrovská díla 19. a 20. století od Franze Schuberta, Johannese Brahmse, Leoše Janáčka a Myroslava Skorky. K nim se připojí dvě vynikající studentky ze Speciální hudební školy při Kaufmanově hudebním centru v New Yorku Philina Zhang (klavír) a Nickita Zhang (housle), které přednesou skladby Čajkovského, Schumanna a Sarasateho.

O umělcích:

David Kalhous si získal prestiž a uznání po celé Evropě i ve Spojených státech díky svému elegantnímu muzikantství a brilantnímu klavírnímu umění. Jeho klavírní repertoár zahrnuje tři století skladatelů. Své studium zahájil na Pražské konzervatoři a na Northwestern University získal titul doktora hudby. Žije v New Yorku a je docentem klavírní hry na Florida State University College of Music.

Benjamin Sung je mimořádným profesorem houslí na Florida State University a působí jako fakultní umělec a koordinátor houslové hry v Brevard Music Center, kde je prvním houslistou druhých houslí orchestru. Vystupoval s řadou orchestrů v nejrůznějších zemích, jako je Kuba, Brazílie, Soul, Tchaj-wan a Kanada. V minulosti získal Starlingovu cenu Eastman School of Music a vlastní nahrávací grant Aaron Copland Fund.

Patnáctiletá Philina Zhang se začala učit hrát na klavír ve třech letech a v šesti letech již rok navštěvovala Manhattan School of Music Precollege. Od té doby studuje klavír u paní Iriny Morozové na Special Music School v New Yorku. Philina získala řadu ocenění na mezinárodních klavírních soutěžích.

Dvanáctiletá Nickita Zhang studuje od svých pěti let hru na housle u pana Viktora Basise na Special Music School v New Yorku. Nickita od roku 2017 zvítězila v mnoha národních i mezinárodních soutěžích.

 

Vstup na koncert je zdarma.

Více informací o recitálu včetně RSVP je k dispozici na Evenbrite.

 

D.  Kalhous

D.  Kalhous

 

 

Akci sponzoruje banka KBC.

ČSOB_KBC GROUP

ČSOB_KBC GROUP