english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

The Long Breakup: A Screening for the people of Ukraine

The Bohemian Benevolent and Literary Association spolu s Nadací Knihovny Václava Havla, Generálním konzulátem České republiky v New Yorku a Diverse Filmmakers Alliance vás zvou na promítání dokumentárního filmu The Long Breakup.

 The Long Breakup je celovečerní dokumentární film, který pojednává o boji Ukrajiny stát se plně nezávislým národem. Dokument je svědectvím o tom, co se stane, když se demokracie pomalu vytrácí a národ musí začít bojovat za právo zvolit si svou budoucnost. Po promítání bude následovat diskuse s režisérkou a členkou DFA paní Katyou Soldak. Katya Soldak pochází z Charkova. Její rodině se podařilo před bombardováním rodného města utéci do Rumunska.

100 % výtěžku z akce bude věnováno neziskové organizaci Razom, která se zaměřuje na nákup zdravotnického materiálu pro krizové situace. Razom má velký nákupní tým dobrovolníků, který vyhledává a nakupuje zásoby, a logistický tým, který je pak dopravuje na Ukrajinu. Prostřednictvím několika schůzek denně Razom koordinuje svou činnost s několika partnerskými organizacemi po celém světě, mezi něž patří např. Nova Ukraine, United Help Ukraine, Revived Soldiers Ukraine, Sunflower for Peace, and Euromaidan-Warszava.

Datum konání:
Sobota 26. března 2022 v 18:30 hodin

Místo konání:
Bohemian National Hall
321 East 73rd Street
New York, NY 10021

Program:
6:30PM Číše vína
7:00PM Promítání a následná diskuze

Více informací a RSVP je možné na Evenbrite.

 

The Long Breakup: A Screening for the people of Ukraine

The Long Breakup: A Screening for the people of Ukraine