česky  dansk  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Pixabay.com
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Kulinářská dílna: Michal Hromas na Židovském festivalu v Kodani

Přijďte zjistit, jak připravit lilek na sedm způsobů! Kulinářská dílna Michala Hromase proběhne dne 2. června 2021 od 17 do 18.30 hod. v rámci Židovského festivalu v Kodani ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Kodani.

KULINÁŘSKÁ DÍLNA PODLE SEFARDSKÉ ŘÍKANKY: "SIETE MODOS DE GUISAR LA BERENJENA": SEDM ZPŮSOBŮ, JAK PŘIPRAVIT LILEK

Vaření na venkovním ohni je nejnovějším trendem světové gastronomie a Michal Hromas patří mezi přední mistry tohoto stylu. Chtěli byste ochutnat autentickou sefardskou kuchyni připravenou jedním z nejoriginálnějších českých kuchařů?

V kulinářské dílně, která proběhne 2. června 2021 od 17 do 18.30 hod. v rámci Židovského festivalu v Kodani, připraví Michal Hromas lilek na sedm různých způsobů a Vy máte možnost být při tom!

Při přípravě jídla používá Michal Hromas pouze čerstvou bio zeleninu a speciální přísady. Inspiraci čerpá ze svých nespočetných cest do zahraničí. Zaměřuje se na regionální kuchyně, s důrazem na Střední východ, Středomoří a Balkán.

Kdy: 2. června od 17 do 18.30 hod.

Kde: DET JØDISKE HUS – Krystalgade 12 – 1172 København K

Pořadatel: Židovský festival v Kodani ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Kodani // link

Vstupné: více informací zde

***

Kdo je Michal Hromas (43)  

Michal Hugo Hromas/Albatrosmedia.cz

Michal Hugo Hromas/Albatrosmedia.cz

Originální kuchař Michal Hugo Hromas připravuje všechna jídla na ohni, ať už na roštu, v kotlíku či tažínu nebo jinými technikami, které nazývá „můj plechovej cirkus“. Na ohni chystá nejen pořádné kusy masa, ale také vynikající zeleninové pokrmy, peče chleba a dokonce i dezerty.

Gastronomický pseudonym „Hugo Hromas“ používá od chvíle, kdy pracoval pro brněnskou restauraci Borgo Agnes, kde působilo více jeho jmenovců. Přes 20 let se věnuje etnické orientální kuchyni, ale působil v mnoha podnicích různých stylů napříč celou Českou republikou (Dům vína U Závoje, Aromi, Obecní dům, Dahab).

Vaření propojuje s charitou. Pomáhá bezdomovcům, důchodcům či syrským dětem v nouzi prostřednictvím projektu Cook2help, jenž spolupracuje také s humanitární organizací Lékaři bez hranic.

V Laboratoriu Riccarda Lucqueho na pražském Starém Městě pravidelně pořádá kurzy vaření. Stál také u zrodu streetfoodových festivalů v Česku a v rámci svého projektu Nomadis vaří na otevřeném ohni po celé republice.

Pro internetovou televizi Stream.cz natáčí pořad Ze dvora. Vydal také originální kuchařku Oheň a dým: Recepty připravované na ohni pod širým nebem.