česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV ČR
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Česko úspěšně představilo v OSN svůj Dobrovolný národní přezkum naplňování Cílů udržitelného rozvoje (SDGs) – zveřejnění záznamů

V rámci letošního Politického fóra na vysoké úrovni pro udržitelný rozvoj (High Level Political Forum, HLPF) představila Česká republika dne 12. července 2021 svůj druhý Národní dobrovolný přezkum (Voluntary National Review, VNR) naplňování cílů udržitelného rozvoje (Sustainable Development Goals, SDGs) OSN.

Níže přikládáme link se záznamem této prezentace v rámci HLPF, kterou vedl ministr životního prostředí Richard Brabec. Součástí prezentace bylo i video připravené se zástupci české politické reprezentace (ministři Richard Brabec, Jakub Kulhánek a Karel Havlíček) i občanské společnosti (Lucie Mádlová, Jan Lukačevič), v rámci nichž byl posun Česka v různých oblastech udržitelného rozvoje zhodnocen.

Odkaz na záznam z akce:

High Level Political Forum (prezentace ČR začíná v čase 02:45:46)

 

V návaznosti na VNR připravilo Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí doprovodnou akci pro veřejnost „Check the Czech Solutions for Sustanibility“, která proběhla rovněž virtuálně 14. července 2021. Na této akci vystoupil americký ekonom Jeffrey Sachs, jehož tým vypracovává SDG Index, a představil svůj komentář k českým úspěchům i výzvám v oblasti udržitelného rozvoje. Zástupci MŽP, MZV a občanské společnosti pak představili své pohledy na naplňování cílů udržitelného rozvoje v Česku v panelové diskuzi.

 

Záznam z této akce je taktéž dostupný na kanálu Youtube – viz odkaz níže:

Check the Czech Solutions for Sustanibility