česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

EXPO 2015 Milán otevírá brány

Kdy: 01.05.2015 - 31.10.2015, Kde: Milán, Itálie

Dne 1. května 2015 bude slavnostně zahájena Všeobecná světová výstava EXPO 2015 v Miláně. Hlavním tématem EXPO Milán je „Feeding the Planet, Energy for Life“. Národní expozice více než 130 vystavujících zemí se zaměří na schopnost zajišťovat dostatečné množství zdravých a bezpečných potravin  při vyváženém a udržitelném přístupu k planetě a životnímu prostředí.

EXPO tak nabídne inovativní myšlenky a technologické nápady, kombinující národní gastronomické tradice a zvláštnosti s šetrností potravinářské produkce a úspornými metodami přípravy stravy. Výstaviště se stane platformou námětů, sdílených řešení a příkladů nejlepší praxe, nabízející očekávaným 20 miliónům návštěvníků příležitost shlédnout a ohodnotit expozice 54 národních pavilonů.

Česká republika přispěje v národním pavilonu k tématu výstavy expozicí s hlavními tituly „Laboratoř ticha“, „Země příběhů a fantazie“ a „Laboratoř života“. Představí se jako země s bohatou tradicí v oblasti zemědělské i potravinářské výroby a současně jako země, náležející mezi světovou špičku v péči o vodní zdroje a jejich využívání.  Expozice ČR rovněž nabídne příklady aplikace biochemického a nanotechnologického výzkumu při péči o životní prostředí, o zdraví lidí a zvířat a při výrobě zdravotně nezávadných potravin.

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek navštívil výstaviště EXPO v Miláně dne 31. března 2015, aby ověřil připravenost expozice ČR na zahájení výstavy. Dne 15. května 2015 proběhne na EXPO Milán Národní den České republiky. Brány EXPO se uzavřou  31. října 2015.

 

Expo 2015

http://www.czexpo.com/images/expo_logo2.png