česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Projev ministra Petříčka na Politickém fóru na vysoké úrovni pro udržitelný rozvoj

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček vystoupil 15. července 2020 se svým projevem na zasedání Politického fóra na vysoké úrovni pro udržitelný rozvoj, které se konalo pod záštitou Hospodářské a sociální rady OSN. Ve svém příspěvku hovořil o nutnosti budovat odolnost napříč společností i všemi spektry lidské činnosti skrze naplňování Agendy 2030 a globálních Cílů udržitelného rozvoje.

Letošní zasedání se vzhledem k pandemii nemoci COVID-19 uskutečnilo prostřednictvím videokonference. V rámci zasedání proběhla prezentace tzv. dobrovolných národních přezkumů 47 členských států OSN a také tzv. ministerský segment Politického fóra na vysoké úrovni pro udržitelný rozvoj, na kterém vystoupil se svým projevem šéf české diplomacie. Ten dále zdůraznil také potřebu posilování efektivního multilateralismu, který je jednou ze základních premis mezinárodního společenství v boji proti globálním hrozbám.

 

„Cíle udržitelného rozvoje mohou sloužit jako nástroje pro dosažení udržitelné odolnosti a umožní nám lépe se připravit na výzvy podobného rozsahu, jako je i aktuální pandemie koronaviru,“ uvedl ve svém proslovu ministr Petříček.

 

 

Textovou verzi projev ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka naleznete zde:
https://www.un.org/ecosoc/sites/www.un.org.ecosoc/files/files/en/generaldebate/Czech-Republic-written-statement.pdf