česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: OSN
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

4. ročník slavnostního předávání Cen SDGs 2020 na MZV

Ve čtvrtek 17. září 2020 se v prostorách zahrad Černínského paláce, sídla Ministerstva zahraničních věcí ČR, uskuteční 4. ročník předávání Cen SDGs. Na základě hodnocení odborné poroty budou oceněny projekty z kategorií veřejné sféry businessu, které nejlépe odpovídají naplňování Cílů udržitelného rozvoje OSN a přinášejí často inovativní řešení.

Do soutěže se v průběhu května a června přihlásilo celkem 266 projektů, které posoudila komise složená ze zástupců partnerů, veřejné sféry, byznysu, oborových svazů, ale i odborníků na udržitelnost a změnu klimatu.

Z celkového počtu 266 projektů vybírala vítěze odborná porota, složená ze zástupců partnerů, veřejné sféry, byznysu, oborových svazů, ale i odborníků na udržitelnost a změnu klimatu. V letošních Cenách SDGs byly proto také ve speciální kategorii Změna klimatu oceněny inovativní projekty, které aktivně přispívají ke zmírnění dopadů změn. Vítěze této kategorie vybrala široká veřejnost ve veřejném hlasování, které probíhalo od srpna do září 2020.

Již 4. ročník předávání Cen SDGs organizuje Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem životního prostředí, Českou rozvojovou agenturou, Radou kvality České republiky a Světovým fondem na ochranu přírody.

Slavnostní večer předávání Cen SDGs 2020 bude od 20hod přenášet internetová televize DVTV a večerem bude provázet moderátor Martin Veselovský.