česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Zahájení druhého ročníku předávání Cen SDGs

V březnu byly zahájeny nominace do druhého ročníku v České republice unikátních ocenění za naplňování globálních Cílů udržitelného rozvoje (Sustainable Development Goals, SDGs) Organizace spojených národů. Zájemci mohou nominovat projekty zaměřené na naplňování SDGs do 31. března 2018.
 

Smyslem Cen SDGs je motivovat partnery z řad soukromého sektoru, neziskových organizací, veřejné správy, ale i široké veřejnosti k aktivitám s pozitivním dopadem na udržitelný rozvoj v každodenním životě. O získání ocenění v jedné z kategorií mohou usilovat konkrétní projekty a strategie přispívající k naplňování SDGs, které podnikají firmy, organizace, instituce či jednotlivci.

Projekt, produkt nebo službu napomáhající naplňovat SDGs mohou zájemci nominovat do 31. března 2018 na webových stránkách www.globalnicile.cz. Ceny se udílejí celkem v šesti kategoriích: Byznys, Veřejná sféra, Cena pro mladé leadery do 30 let, Reporting podle SDGs, Cena odborné poroty a Cena České rozvojové agentury. Ceny SDGs 2018 budou předány na slavnostním galavečeru dne 12. června 2018.

Do rozhodování o výsledcích se zapojí také široká veřejnost, která bude mít od 7. května 2018 možnost hlasovat pro nejlepší projekty v kategoriích Byznys a Veřejná sféra. Novinkou druhého ročníku je kategorie pro mladé, která cílí na inovativní projekty mladých leaderů do 30 let.

Informace o loňském (prvním) ročníku Cen SDGs jsou dostupné zde.