česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: mzvcr
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Zahrady Černínského paláce hostily již počtvrté Ceny SDGs

Ve čtvrtek 17. září 2020 se v sídle Ministerstva zahraničních věcí za účasti ministra T. Petříčka uskutečnil 4. ročník Cen SDGs. MZV se touto každoročně konanou akcí připojilo k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje.

4. ročník předávání Cen SDGs zorganizovala Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem životního prostředí, Českou rozvojovou agenturou, Radou kvality České republiky a Světovým fondem na ochranu přírody. Ceny SDGs 2020 doprovodila fotografická kampaň Jana Saudka na podporu globálních cílů udržitelného rozvoje a boje proti změně klimatu, a zahrady Černínského paláce rozsvítila majestátní terralóna, fotorealistický model naší planety v podobě nafukovací koule o průměru 10 metrů.   Slavnostní večer přenášela internetová televize DVTV.

Do soutěže se přihlásilo 266 projektů, které posoudila odborná porota složená ze zástupců partnerů, veřejné sféry, byznysu, oborových svazů, ale i odborníků na udržitelnost a změnu klimatu. V letošních Cenách SDGs byly proto také ve speciální kategorii Změna klimatu oceněny inovativní projekty, které aktivně přispívají ke zmírnění dopadů změn. Vítěze této kategorie vybrala široká veřejnost ve veřejném hlasování.

Na základě hodnocení komise byly oceněny projekty z celkem 6 kategorií, které nejlépe naplňují globální Cíle udržitelného rozvoje OSN a přinášejí inovativní řešení a přístupy. První cenu v kategorii veřejná sféra získalo Česko.Digital, z.ú., v kategorii byznysu společnost DOT Glasses s.r.o., v kategorii mladý leader si první cenu odnesli R. Hušek a Daniel Vlach ze SENS Foods, v zahraniční rozvojové spolupráci zvítězila společnost DEKONTA, v reportingu Lidl Česká republika v.o.s., v nové kategorii změna klimatu zabodovala nezisková organizace Česká krajina a speciální ocenění v oblasti zodpovědného využívání technologií byla udělena firmě Lokalmarket s.r.o. 

Terralóna v zahradách MZV

Terralóna v zahradách MZV