česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Pexels.com
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Česká chovná drůbež se zabydluje v Senegalu

Koncem ledna 2020 do Senegalu dorazila první zásilka jednodenních kuřat firmy DOMINANT CZ pro drůbežářskou společnost AVIVET. Na  realizaci vývozu originálních rodičovských šlechtitelských nosnic pro produkci konzumních vajec má velkou zásluhu dlouhodobá podpora Velvyslanectví ČR v Senegalu.

K zakázce přispěl i projekt ekonomické diplomacie Ministerstva zahraničních věcí ČR zorganizovaný v květnu 2019, během kterého majitel firmy AVIVET s dalšími senegalskými podnikateli navštívil Národní výstavu hospodářských zvířat v Brně. Představitelé senegalských firem měli příležitost se setkat s českými firmami oblasti a seznámit se s nejnovějšími technologiemi a procesy. Díky trvalé asistenci českého velvyslanectví majitel firmy AVIVET uskutečnil na podzim 2019 další návštěvu ČR zaměřenou na prohlídku líhní firmy DOMINANT CZ. Po obdržení potřebných povolení a poměrně složitém zajištění přepravy byla zásilka dodána do Dakaru koncem ledna 2020.

Nyní tak mají další senegalští zájemci možnost poznat kvalitu českého chovu přímo v Senegalu, další české firmy mohou uspět, jak dokládá úspěch společnosti DOMINANT CZ, pokud nabídnou kvalitní a konkurenceschopná řešení šitá na míru místním podmínkám.

 

Mgr. Pavel Zástěra, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Dakaru