česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: PDAC
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České společnosti se představily na největším těžařském veletrhu na světě

Pětice českých společností se představila na největším těžařském veletrhu na světě, Prospectors & Developers Association of Canada Convention, který proběhl na začátku března v kanadském Torontu

PDAC Convention, která se každoročně koná v Torontu, patří k akcím, které udávají tempo v globálním těžařském průmyslu, a účast na ní je v podstatě povinná pro všechny velké světové společnosti. Nejen, že Kanada patří mezi těžební velmoci, jak z hlediska samotné těžby, tak z hlediska společností, které se jí věnují či poskytují navazující produkty a služby, ale i s ohledem na to, že torontská burza má nejvyšší kapitalizaci společností z důlního odvětví na světě. Význam akce podtrhuje i účast zástupců z více než 130 zemí, která zároveň ukazuje známky oživení celého odvětví po letech stagnace. 

V rámci projektu ekonomické diplomacie, který připravil Generální konzulát ČR v Torontu a podpořily jej Ministerstvo zahraničních věcí a Ministerstvo průmyslu a obchodu, měly české společnosti, dodavatelé technologií a služeb možnost se prezentovat na českém národním stánku a setkávat se s potenciálními partnery v rámci veletrhu.  Součástí připravených akcí byla také prezentace ČR na networkingové akci pořádané Evropskou unií a vlastní česká networkingová akce přímo v prostorách veletrhu, která se setkala s velkým zájmem.

Na českém stánku se účastnily společnosti AtomTrace, Control System, Elis Tech, Envites a Ferrit, poskytovatelé moderních zařízení pro těžbu a zpracování kovů a vyspělých technologií. Účast na akci jim umožnila nejen vlastní prezentaci, ale i možnost seznámit se s nejnovějšími trendy v oboru a kanadským trhem. Generální konzulát ČR v Torontu bude usilovat o to, aby byla možnost národní účasti na veletrhu i příští rok. Stejně tak je připraven, spolu s agenturou CzechTrade v Calgary a Velvyslanectvím ČR v Ottawě podpořit či asistovat českým společnostem, které by měly zájem o kanadský trh.

 

Účastníci českého stánku v Torontu

 

David Müller, ekonomický diplomat, Generální konzulát ČR v Torontu