česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: J. Ondřejka, Czech Trade
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Čeští strojaři aktivně působí v Turecku

Generální konzulát v Istanbulu ve spolupráci s kanceláří CzechTrade úspěšně realizovali akci PROPED Mise dodavatelů strojírenské techniky do Turecka, která proběhla v Istanbulu a jeho okolí ve dnech 9-13.3.2020. České firmy úspěšně navázaly na dlouholetou tradici spolupráce s Tureckem a úspěšně prezentovali své dovednosti a zkušenosti z oboru strojírenství.

Turecko je tradiční cílovou destinací českých strojírenských výrobků, když vzhledem k rychlému rozvoji automobilového, elektronického a zbrojního průmyslu potřebuje kvalitní obráběcí stroje a strojírenské výrobky.

Realizovaná mise nabídla 3 českým firmám TOS Varnsdorf, TOS Čelákovice (Slovácké strojírny) a Dormer Pramet možnost prezentace před klíčovým managementem vybraných tureckých strojírenských podniků. V rámci prezentace u tureckých partnerů byla možnost projít i jejich provozy a zde přímo na místě nabídnout nové díly či celé stroje na místo starších a dosluhujících. České strojírenské výrobky mají v Turecku velmi dobrý zvuk a tradici a jsou hodnoceny velmi vysoko zvláště pro svou snadnou údržbu a dlouhověkost.

Doplňujícími aktivitami mise pak byla přednáška specializovaného právníka na zahraniční smlouvy s cílem upozornit na časté chyby („The best practices“), společenská akce na Bosporu a koktejl pro účastníky mise spojený s prezentací Tatry kolem světa 2, jež právě projížděla Istanbulem.

Mise českých dodavatelů do strojírenského průmyslu v Turecku prokázala, že české strojírenské výrobky se těší velkému zájmu tureckých firem. Vzhledem k podmínkám a místním zvyklostem je nutná častá osobní přítomnost a pravidelná prezentace výrobků u tureckých firem, které nadále patří k velmi důležitým odběratelům českých strojařů.

 

Jan Ondřejka, Ekonomický diplomat, Generální konzulát Istanbul

Galerie


Mise do Turecka