česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Zastupitelský úřad ČR v Haagu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Incomingová mise nizozemských novinářů a bloggerů do Královéhradeckého kraje

(Archivní článek, platnost skončena 10.09.2021.)

Ve dnech 7. – 10. září 2020 proběhl projekt ekonomické diplomacie Česká republika jako destinace pro seniory. Bohatý program zahrnoval prohlídku místních přírodních a kulturních památek.

Jednalo se o společný projekt zahraniční kanceláře CzechTourism Benelux v Amsterdamu a zastupitelského úřadu ČR v Haagu; na organizaci v místě se rovněž podílel Královéhradecký kraj. Z nizozemské strany se mise zúčastnily dva novináři a dvě bloggerky z tištěných i online médií.

První den projektu zahrnoval návštěvu Janských lázní a prezentaci SkiResortu Černá hora - Pec. V dalších dnech proběhla návštěva Teplických skal a Broumovského kláštera spolu s absolvováním safari v parku Dvora Králové. Nebyl vynechán ani klášterní komplex Žideč, vyvrcholení návštěvy kraje pak poskytl nově rekonstruovaný barokní areál Kuks. Projekt byl zakončen krátkým pobytem v Praze.

Akce byla nizozemskými účastníky vysoce hodnocena. Přestože většina již v minulosti ČR navštívila, v případě Královéhradeckého kraje se jednalo o první osobní zkušenost. Region zaujal svým vysokým potenciálem jako turistické destinace s možností aktivního vyžití pro všechny věkové generace, s důrazem na cílovou skupinu 50+.

Očekávaným výstupem akce budou ohlasy v nizozemských médiích specializovaných na životní styl a cestovní ruch.

SkiResort

SkiResort

Safari park Dvůr Králové

Safari park Dvůr Králové

Kuks

Kuks

Petr Kvaček, ekonomický diplomat Zastupitelského úřadu v Haagu