česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Kybernetická bezpečnost - pozvánka na misi do Severní Ameriky

Kybernetická bezpečnost jako odvětví získává, ruku v ruce s rostoucími hrozbami, stále více na významu. V Kanadě je tento sektor také na vzestupu, což potvrzují i rostoucí investice do odvětví. Podle různých odhadů (např. Deloitte) poroste globální trh v následujících letech o 10% ročně a Kanada se snaží o to, aby se stala jedním z nejperspektivnějších hráčů.
 

Generální konzulát ČR v Torontu organizuje (ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR ve Washingtonu) projekt ekonomické diplomacie - misi českých společností zaměřených na kybernetickou bezpečnost do hlavního města provincie Ontario, Toronta (americká část mise bude probíhat v Pittsburghu). V rámci programu proběhne společný seminář prezentující české společnosti, doplněný o návštěvy a jednání u vybraných partnerů. Celá mise proběhne mezi 16. - 20. dubnem 2018.

ICT sektor v Kanadě je součástí mapy oborových příležitostí. Samotné Toronto nabízí mnoho zajímavých možností - je druhé největší severoamerické centrum finančních služeb, sídlo pěti největších kanadských bank a zároveň se ve městě a jeho okolí soustředí zhruba padesát procent kanadských zaměstnanců v oblasti IT, stejně jako rozsáhlé výzkumné kapacity. Kanadský trh je zajímavý, ale velmi konkurenční - nalezení správného partnera je třeba věnovat značné úsilí.

Pro bližší informace se můžete na obchodně-ekonomický úsek Generálního konzulátu ČR v Torontu.

Downtown_Toronto_Pixebo

 

David Müller, ekonomický diplomat