česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Pozvánka na australský letecký veletrh Avalon 2019

(Archivní článek, platnost skončena 28.02.2019.)

Avalon je australský mezinárodní veletrh a airshow leteckého a obranného průmyslu, která se koná každým druhým rokem. Jedná se o jeden z nejprestižnějších leteckých veletrhů v regionu Asie a Pacifiku.  V rámci veletrhu probíhají konference, veletrh pokrývá celé spektrum leteckého průmyslu, přes civilní, sportovní a rekreační letectví až po obranný sektor. V roce 2017 se veletrhu zúčastnilo 664 společností z 25 zemí z celého světa. Celková účast dosáhla přes 210 000 návštěvníků. Na veletrh také zavítalo přes 150 oficiálních delegací ze sektoru civilního letectví, R&D a obrany.

I vzhledem k rozsáhlé rozloze Austrálie je letecká doprava jedním z důležitých dopravních odvětví, oblíbené je letectví rekreační, v mnoha oblastech nacházejí stále větší uplatnění drony. Australská armáda a letectvo představily dlouhodobý plán modernizace. Australská vláda zřídila Australskou kosmickou agenturu se zájmem na dalším rozvoji australských kapacit v tomto oboru, lze očekávat zvýšený zájem o spolupráci a technologicky vyspělá řešení.

Generální konzulát v Sydney s agenturou CzechInvest připravují prezentaci českých firem na veletrhu prostřednictvím projektu ekonomické diplomacie. Prezentace může být příležitostí pro české firmy k představení svých produktů, nalezení partnerů a vstupu na rozvíjející se australský trh.

Pro bližší informace k účasti na veletrhu Avalon kontaktujte Tomáše Káru, zástupce generální konzulky Generálního konzulátu ČR v Sydney, nebo Erika Bolebrucha z agentury CzechInvest. 

Tomáš Kára, zástupce generální konzulky, Generální konzulát ČR v Sydney