česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Irakli Svanidze
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Představitelé gruzínských leteckých státních organizací na pracovní návštěvě v ČR

Zástupci leteckých státních organizací United Airports of Georgia a Georgian Civil Aviation Agency  navštívili počátkem února 2020 Českou republiku, kde se v několika společnostech seznámili s jimi nabízenými řešeními řízení provozu letišť. Byly tak navštíveny firmy Transcon, ERA, ICZ, ELDIS a dále technické zázemí Letiště Václava Havla.

Velvyslanectví ČR v Gruzii zorganizovalo ve dnech 3. až 6. února 2020 v rámci programu projektů ekonomické diplomacie společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR pracovní cestu zástupců státních organizací United Airports of Georgia a Georgian Civil Aviation Agency  do ČR. Akce se zúčastnili čelní představitelé těchto dvou agentur.  

Hlavním důvodem cesty bylo prezentovat gruzínským představitelům systémy řízení provozu letišť. Řešení nabízená  navštívenými firmami (Transcon, ERA, ICZ, ELDIS) představují z hlediska kvality i ceny přijatelnou variantou. Delegace dále navštívila Letiště Václava Havla, kde se seznámila s fungováním technologií od výše zmíněných firem přímo v praxi.

Vzhledem k hornatému terénu Gruzie hraje a do budoucna bude jistě čím dál větší roli hrát letecká doprava ve vnitrostátní přepravě osob. Z tohoto důvodu investuje Gruzie do rozvoje nejen mezinárodních, ale i regionálních letišť, což představuje velký potenciál pro české firmy v oboru.

 

Jiří Preclík, Velvyslanectví České republiky v Tbilisi