česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Škoda Auto
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Škoda Auto míří v Lotyšsku do zelené budoucnosti

Automobilka Škoda Auto a.s. slaví v Lotyšsku své 125. narozeniny ve velkém stylu. V únoru bylo v Rize otevřeno nové digitální prodejní centrum „Verte Auto“, které je první svého druhu v regionu. Výrazného úspěchu dosáhla automobilka rovněž vyhlášením SUV Kamiq Autem roku 2020 v Lotyšsku. Nyní firma představila svoji novinku, plug-in hybridní Škoda Superb iV, a svoji vizi do budoucna.
 

Rok 2020 začal pro Škodu Auto a.s. v Lotyšsku opravdu slibně. Vkročila do něj vlastně už v prosinci, kdy bylo autem roku pro rok 2020 vyhlášeno nejnovější SUV Škoda Kamiq, který jednoznačně porazil konkurenty ve své kategorii. 20. února pak bylo otevřeno druhé prodejní středisko firmy v Rize, Verte Auto Verte Auto. Pásku slavnostně přestřihli zástupci firmy Škoda Auto a.s. z Mladé Boleslavi, místní zástupci a velvyslankyně ČR v Lotyšsku Jana Hynková. Moderní digitální prodejní centrum je páté svého druhu na světě a první v regionu Východní Evropy.

Značka Škoda si stanovila ty nejvyšší cíle

Škoda je v Lotyšsku zatím na třetím místě v žebříčku prodejců automobilů. Slovo „zatím“ užívají zástupci Škodovky záměrně a s oblibou, protože Škoda i její místní zástupce Auto 100 mají ambici stát se brzy jedničkou. V roce 2019 dodala Škoda lotyšským zákazníkům 1.787 automobilů, což znamená skoro 10% podíl na trhu s novými vozy. Manažer firmy Auto 100, která zastupuje firmu Škoda Auto v Lotyšsku,  Māris Jansons, bez jehož osobního nasazení a nadšení by se značka rozvíjela asi daleko pomaleji, si od otevření moderního showroomu slibuje nárůst počtu nových zákazníků, kteří požadují nejvyšší kvalitu vozu včetně špičkového designu spojenou s ohleduplným přístupem k životnímu prostředí. Právě do takového konceptu zapadá i novinka, hybridní Škoda Superb iV, který byl představen v rámci slavnostního otevření nového showroomu.

Dlouhá krátká historie značky

Od konce roku 2017, kdy automobilka Škoda Auto otevřela v Lotyšsku svůj první samostatný showroom, který vybudovala ve spolupráci s místní firmou Auto 100, má vizi stát se jedním z nejdůležitějších hráčů na trhu. Přestože firma Škoda Auto měla i před tím v Lotyšsku své zastoupení, nejednalo se o exkluzivního partnera a automobily byly ve stínu svého „bratra“ ze společného koncernu. Nyní, o dva roky později, může Škoda Auto v Lotyšsku důstojně oslavit 125. narozeniny firmy a ve stylu svého loga i názvu nového showroomu míří s ambiciózními plány do (zelené) budoucnosti.

 

Mgr. Marta Hušková, zástupkyně velvyslankyně

Galerie


Škoda