česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © Generální konzulát Sankt Peterburg
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

ŠKODA TRANSPORTATION založila nový společný podnik v Petrohradu

Společnost ŠKODA TRANSPORTATION rozšiřuje aktivity dopravního strojírenství na ruském trhu. Dne 17. prosince 2019 podepsala v Petrohradu dohodu s ruskou akciovou společností Sinara - Transport Machines o založení společného podniku na výrobu trolejbusů, tramvají a vagonových souprav do metra. Záměry nového společného podniku zahrnují výrobu  a servis dopravních prostředků nejen pro město Petrohrad, ale také pro další ruské regiony.

Společnost ŠKODA TRANSPORTATION a.s., rozšiřuje aktivity dopravního strojírenství na ruském trhu. V Petrohradu založila nový společný podnik s akciovou společností Sinara - Transport Machines, významným ruským výrobcem železničních dopravních prostředků. Společnost „Sinara – Transport Machines“ patří do investiční skupiny Sinara Group, která se orientuje na dopravní strojírenství, finanční a developerské služby. V roce 2018 představovala hodnota EBIDTA Sinara Group 11,14 mld. RUB. Skupina vlastní 45 podniků, ve kterých zaměstnává 35 tis. osob.

Nově založený společný podnik se sídlem v Petrohradu bude zaměřený na výrobu trolejbusů, tramvají a vagonových souprav do metra s vysokým podílem lokalizace výroby. V počáteční fázi se bude výroba orientovat na dodávky a servis dopravních prostředků pro pětimiliónové město Petrohrad. Postupně se plánuje rozšířit trh o další ruské regiony. Společnost již připravuje nové typy energeticky efektivních a ekologických dopravních prostředků, které budou splňovat požadavky moderní městské přepravy.

Tímto projektem vstupuje společnost ŠKODA TRANSPORTATION a.s., do kvalitativně nové etapy rozvoje aktivit dopravního strojírenství na ruském trhu. Navazuje na úspěšné dodávky 24 vozových souprav „NěVa“ pro petrohradské metro prostřednictvím společnosti OOO VAGONMAŠ, které si v minulosti vysloužily ocenění nejlepšího inovačního projektu Sankt Peterburgu.

Luboš Laštůvka, ekonomický konzul, Generální konzulát ČR v Sankt Peterburgu

Galerie


ŠKODA TRANSPORTATION - společný podnik