česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ Ulánbátar
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České firmy na veletrhu Mongolia Mining 2018

Kdy: 03.04.2018 11:15 - 06.04.2018

Sedm českých společností nabízejících řešení, technologie a celky pro těžební a energetický sektor se za podpory Velvyslanectví ČR v Mongolsku a agentury CzechTrade zúčastnilo ve dnech 4. až 6. dubna 2018 prestižního mongolského mezinárodního veletrhu Mongolia Mining 2018. Díky projektu na podporu ekonomické diplomacie svou produkci české subjekty představily i na odborném podnikatelském semináři pořádaném Velvyslanectvím České republiky v Ulánbátaru dne 3. dubna 2018.

Z českých společností se za podpory velvyslanectví a agentury CzechTrade letošního ročníku veletrhu a podnikatelského semináře zúčastnily firmy ENELEX, výrobce speciálních elektronických přístrojů pro hornictví a energetiku, Belt & Service, výrobce dopravních pásů, technologických celků pro doly a energetiku, RPS Ostrava věnující se dodavatelsko-inženýrské činnosti v oblasti koksoven a úpraven nerostných surovin, energetiky a zpracování biomasy, PERMON, tradiční český výrobce pneumatického, příklepného a vrtacího nářadí pro doly, lomy, stavebnictví a slévárenství a INCO Engineering dodávající těžební stroje pro hlubinnou těžbu. Z větších společností, které se veletrhu účastnily samostatně, firma FERRIT nabízející komplexní řešení dopravy ve všech typech dolů a T Machinery, výrobce dobývací techniky, důlních strojů a hydraulických zařízení.

Společnost Enelex získala na veletrhu ocenění za nejlepší technologii a české firmy si díky účasti na letošním veletrhu a B2B setkání s více než padesáti zástupci mongolských firem odvážely z Mongolska již konkrétní zakázky.

Setkání B2B, zahájení veletrhu, i závěrečného předávání ocenění se spolu s českými podnikateli zúčastnil také velvyslanec České republiky v Mongolsku, Jiří Brodský, a vedoucí obchodně-ekonomického úseku Velvyslanectví Iva Šustáková. Velvyslanec poskytl televizní rozhovory společnosti Bloomberg TV a mongolské soukromé televizní stanici TV6, ve kterých vyzdvihl tradici českých firem v oblasti těžebního průmyslu: "České firmy, které se účastní již čtvrtým rokem veletrhu Mongolia Mining, jsou známé a úspěšné díky kvalitě a preciznosti svých výrobků. Zde zastoupené firmy nabízejí veškeré těžební vybavení a technologie, které potřebujete k těžbě, dopravě nerostné suroviny, její analýze a kontrole kvality. Jsem rád, že obě naše země, které se v 90. letech začaly rozhlížet po nových partnerech, k sobě opětovně nacházejí cestu k bližší spolupráci v odvětví, které je nadále páteří mongolské ekonomiky a ve kterém české firmy mají své konkurenční výhody".

Jiří Brodský, velvyslanec, Velvyslanectví ČR v Ulánbátaru