česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Přehled schválených projektů na podporu ekonomické diplomacie v roce 2016

Na počátku února 2016 byl schválen seznam projektů na podporu ekonomické diplomacie pro letošní rok. Projekty, které zastřešuje Ministerstvo zahraničních věcí, jsou jednu z forem veřejné podpory exportérům, prostřednictvím které mohou firmy využít možnosti prezentovat se zahraničních trzích. 

Projekty na podporu ekonomické diplomacie jsou nedílnou součástí aktivit ministerstva a každoročně nabízí prostřednictvím zastupitelských úřadů v zahraničí možnost vytvoření nových kontaktů, předvedení výrobků a služeb i získání nových zakázek několika desítkám až stovkám českých firem. V posledních pěti letech zrealizovali diplomaté v několika desítkách zemí světa celkem více než 300 seminářů, prezentací, účastí na výstavách a veletrzích, konferencí, podnikatelských misí, "českých dnů" a podobných akcí.

Pro rok 2016 bylo schváleno celkem 161 projektů s podporou ze strany Ministerstva zahraničních věcí v celkové výši téměř 16 mil. Kč. Seznam plánovaných projektů pro rok 2016 je k dispozici zde. Pro zapojení do uvedených projektů je nutné se spojit s ekonomickým úsekem příslušného zastupitelského úřadu v zemi, ve které se projekt uskuteční.

Přehled schválených projektů a seznam ekonomických diplomatů na zastupitelských úřadech jsou dispozici v příloze.

přílohy

PROPED 2016 226 KB PDF (Acrobat dokument) 15.2.2016

Seznam EK 12_2015 145 KB DOC (Word dokument) 15.2.2016