česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Odbor ekonomické diplomacie
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Projekty ekonomické diplomacie PROPED pro rok 2023

(Archivní článek, platnost skončena 31.12.2023.)

Dne 14. listopadu 2022 schválila Komise pro výběr projektů projekty pro rok 2023. Projekty ekonomické diplomacie PROPED podporují české firmy při vstupu na zahraniční trhy a při nabídce obchodních řešení zahraničním partnerům. Schválených projektů je v první výzvě 176. PROPED jsou financovány ze Společného nástroje financování ekonomické diplomacie.

Komise pro výběr projektů složená ze zástupců rezortů zapojených do Společného nástroje financování ekonomické diplomacie České republiky posoudila na svém zasedání dne 14. listopadu 2022 návrhy 271 projektů. Z tohoto celkového počtu předložených návrhů Komise doporučila pro rok 2023 k realizaci 176 projektů.

České firmy a instituce se zájmem o účast na některém z projektů ekonomické diplomacie se mohou obracet na Klientské centrum pro export (kcexport@businessinfo.cz, tel.: 224 907 576) nebo přímo na příslušný zastupitelský úřad. Ekonomičtí diplomaté Vám rádi sdělí bližší informace o daném projektu a podmínkách účasti. Seznam kontaktů na ekonomické úseky ambasád najdete zde

Cílem projektů ekonomické diplomacie je podpořit proexportní aktivity českých firem a jejich vstup na zahraniční trhy. Projekty ekonomické diplomacie mohou mít podobu semináře, konference, kulatého stolu, incomingové mise, workshopu či účasti českých firem na výstavách a veletrzích.

Projekty ekonomické diplomacie PROPED jsou podpořeny ze Společného nástroje pro financování ekonomické diplomacie ČR, do kterého jsou kromě Ministerstva zahraničních věcí ČR zapojeny Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo obrany, Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo pro místní rozvoj, Ministerstvo zdravotnictví, Úřad vlády a NÚKIB.

Schválené projekty v první výzvě naleznete v přiloženém seznamu rozděleném dle sektorů a příslušných zastupitelských úřadů.

Projekty ekonomické diplomacie PROPED pro rok 2023 dle sektoru (PDF, 337 KB)

Projekty ekonomické diplomacie PROPED pro rok 2023 dle ambasád (PDF, 338 KB)