česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Projekty na podporu ekonomické diplomacie pro rok 2015

Na počátku února 2015 byl schválen seznam projektů na podporu ekonomické diplomacie pro rok 2015. Projekty, které zastřešuje Ministerstvo zahraničních věcí, jsou jednu z forem veřejné podpory exportérům, prostřednictvím které  mohou firmy využít možnosti prezentovat se zahraničních trzích. 

Projekty na podporu ekonomické diplomacie jsou nedílnou součástí aktivit ministerstva a každoročně nabízí prostřednictvím zastupitelských úřadů v zahraničí možnost vytvoření nových kontaktů, předvedení výrobků a služeb i získání nových zakázek několika desítkám až stovkám českých firem. V posledních pěti letech zrealizovali diplomaté v několika desítkách zemí ročně v průměru kolem padesáti seminářů, prezentací, účastí na výstavách a veletrzích, konferencí, misí, „českých dnů“ a podobných akcí.

Pro rok 2015 bylo schváleno celkem 87 projektů s podporou ze strany Ministerstva zahraničních věcí převyšující 10,3 mil. Kč. Seznam plánovaných projektů pro rok 2015 je k dispozici  zde (PDF, 117 KB). Pro zapojení do projektů je nutné se spojit s ekonomickým úsekem (PDF, 272 KB) příslušného zastupitelského úřadu v zemi, ve které se projekt uskuteční.

přílohy

Seznam schválených projektů na podporu ekonomické... 116 KB PDF (Acrobat dokument) 11.3.2015

Seznam pracovníků pověřených obchodně-ekonomickou... 271 KB PDF (Acrobat dokument) 11.3.2015