česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Shutterstock
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výzva k předkládání návrhů projektů na podporu ekonomických aktivit (PROPEA) na rok 2021

(Archivní článek, platnost skončena 04.03.2021 / 15:30.)

Ministerstvo zahraničních věcí vyzvalo zastupitelské úřady České republiky k předkládání návrhů projektů na podporu ekonomických aktivit (tzv. PROPEA), určených k realizaci v roce 2021.
 

Program PROPEA je založen na využití služeb zahraničních expertů, kteří českým firmám mohou v současné době pomoci např. zajistit kontinuitu obchodních styků a řešení logistických a jiných problémů,  spojených s mimořádnými opatřeními přijatými v souvislosti s epidemie COVID-19. V době omezení pohybu osob mohou tyto subjekty mimo jiné firmám pomoci zajistit osobní styk a dohled nad jejich aktivitami v místě.

Program PROPEA je financován ze sdružených prostředků určených z mezirezortního společného nástroje na podporu ekonomické diplomacie.

K jeho cílům patří:

•poskytnout českým firmám na zahraničních trzích kvalitní služby;

•snížit českým firmám rizika spojená se vstupem na náročné zahraniční trhy;

•do budoucna podpořit české firmy, jejichž aktivity v zahraničí se neomezují pouze na export, ale mají spíše investiční charakter;

•posílit kapacity České republiky pro podporu trvalejší přítomnosti firem na zahraničních trzích.

V souladu s platnou metodikou je možno návrhy projektů na rok 2021 zasílat nejpozději do 31.10.2020. Návrhy projektů podávají potenciální realizátoři příslušnému zastupitelskému úřadu ČR v zahraničí, který je následně předkládá Odboru ekonomické diplomacie MZV. Předložené návrhy musí vždy obsahovat komentář a hodnocení předloženého projektu ze strany příslušného zastupitelského úřadu a doklad o právní subjektivitě realizátora. Schválené projekty budou moci realizátoři projektů ve spolupráci se zastupitelskými úřady ČR uskutečnit v období od 1. ledna 2021 do 31. října 2021.

 

Více informací o programu PROPEA naleznete zde.