česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Česko-švýcarský den inovací 2020

Ve čtvrtek 5. března 2020 byl recepcí v Černínském paláci slavnostně zahájen Česko-švýcarský den inovací, který vyvrcholil v pátek 6.3. exkurzemi do vědeckých institucí.

Zájem o setkání se švýcarskými zástupci výzkumných institucí, univerzit, farmaceutických a biotechnologických firem dokazovala hojná účast z české strany.

Na recepci hosty přivítal úvodním slovem náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa, který vyzdvihl důležitost tohoto projektu ekonomické diplomacie, který je konkrétním příspěvkem k naplňování inovační strategie české vlády „Czech Republic The Country For The Future“.  Mimořádná a zplnomocněná velvyslankyně České republiky ve Švýcarské konfederaci a Lichtenštejnském knížectví Kateřina Fialková pak ve svém projevu zdůraznila význam možné budoucí spolupráce mezi českými výzkumnými centry v Dolních Břežanech a Vestci u Prahy se švýcarskými partnery. Švýcarsko patří k nejvíce inovativním zemím světa.

Mezi přítomnými hosty byli představitelé MZV, clusteru STAR a jeho výzkumných středisek ELI Beamlines, HiLASE a BIOCEV, HST, dále pak zástupci obchodní komory Švýcarsko – Česká republika, MPaO, CzechInvestu, CzechTradu, Středočeského inovačního centra, i&i Prague, Mezinárodní obchodní komory ČR, Fyzikálního ústavu Akademie věd, Asociace nanotechnologického průmyslu, Biotechnologického ústavu Akademie věd, podnikatelské z českých a švýcarských firem.

Hlavní program Česko-švýcarského dne inovací proběhl v pátek 6.3. exkurzemi ve výzkumném centru BIOCEV ve Vestci u Prahy a v Dolních Břežanech ve středisku Hilase a ELI Beamlines. Pro všechny zúčastněné byl připraven celodenní odborný program, networkingový setkání a další příležitosti k jednáním. Další detaily o úspěšné akce se podrobněji dočtete na stránkách obchodně ekonomického úseku ZÚ Bern.

PROPED_Svycarsko

PROPED_Svycarsko

PROPED_Svycarsko2

PROPED_Svycarsko2